Aanval van gevlekte vleugel drosophila? Lechler Nozzles helpen de fruitproductie veilig te houden.

De gevlekte vleugel drosophila is een azijnvlieg (drosophila suzukii) afkomstig uit Zuidoost-Azië die bijna rijpe vruchten aanvalt. Hij valt vooral rood en zacht zomerfruit of roodachtig fruit aan, zoals aardbeien, kersen, bosbessen, frambozen, bramen, pruimen, perziken, nectarines, abrikozen, druiven, enz. De gulzige larven kunnen in een mislukte oogst terechtkomen.

spotted wing drosophila

Controle van de gevlekte vleugel Drosophila kan worden gedaan door directe of indirecte maatregelen. Bij het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen moeten de over het algemeen strenge toepassingsvoorschriften worden nageleefd. In het bijzonder moet aandacht worden besteed aan het gebruik van sproeiers met de hoogst mogelijke driftreductie. Speciaal voor de wijnbouw is een nieuwe applicatiemethode met de ITR-sproeier ontwikkeld, die de drift in de wijnbouw tot een minimum beperkt. Dit maakt het gebruik van speciale insecticiden tegen de gevlekte vleugel Drosophila mogelijk met een maximale bescherming van de roofdieren.

Spotted wing drosophila and breathing tube of its larva in a grapeGevlekte vleugel drosophila op een druif (links) en adembuis van een gevlekte vleugel drosophila larve in een druif (rechts).

Lechler ITR nozzle - Perfect voor gevlekte vleugel drosophila controle

De ITR nozzle 80-01 C is een luchtinjector holle kegel die een grof tot extreem grof druppelspectrum produceert met een extreem hoge driftreductie van 95%. JKI registratie in de lijst van verlies verminderende technieken voor toepassing in wijngaarden bestaat. Hierdoor kunnen telers insecticiden in druivenzones in de wijnbouw toepassen door middel van een eenvoudige nozzlewissel met behoud van de 95% driftreductieklasse. Afhankelijk van de hoogte van de druivenzone zijn 2 of 3 nozzles per zijde nodig. Door het gebruik van ITR-sproeiers kan een scherpe afbakening naar de bladwand worden bereikt voor de beste bescherming van roofmijten.

Technische rapporten

ITR-Düse reduziert Abdrift auf ein Minimum in Raumkulturen
ITR-Düse reduziert Abdrift auf ein Minimum in RaumkulturenMedienmitteilung der Syngenta Agro GmbHChristian HaschkaNu lezen (pdf, 26 KB)