Klimaatbescherming door gebruik van druppelafschijders in windturbines

De Duitse, Europese en de werelddoelstellingen voor de energie en het klimaat zijn zeer ambitieus en hebben belangrijke uitdagingen. Maar, zijn deze bereikbaar ? Ons antwoord hierop : Met veel technische vaardigheden en doelgerichte investeringen kunnen wij hiermee belangrijke bijdragen doen. Omdat wij duurzame oplossingen hebben ontwikkeld voor wind turbines die een speciale rol gaan spelen in toekomstige energie mix.

Klimaatbescherming door gebruik van druppelafschijders in windturbines

Windturbines met hun extreme werkingsomgeving

Tegenwoordig neemt de ontwikkeling van een windturbine zeven jaren in beslag. Eénmaal in gebruik moet deze niet alleen wind in elektrische energie omvormen maar ook aan buitengewone technische eisen voldoen.

De strenge werkomgevingen zoals regen, sneeuw, stof en vochtigheid hebben een bijzonder sterke invloed op de technologie en de materialen. Hoge vochtigheid lijdt in het bijzonder tot versnelde slijtage van de windturbine. Het is dus van uiterst belang dat ingenieurs de juiste materialen selecteren om de lange levensduur van de windturbine te waarborgen. Bijvoorbeeld : de strenge werkingsomgevingen versnellen de slijtage van elektrische componenten, die dan het sturingsmechanisme in storing brengen. Corrosieproblemen van de componenten binnenin de gondel moeten ook bij het design aangepakt worden.

Maar vochtigheid heeft niet alleen nefaste effecten op de materialen en de technologie, deze brengt ook de spreiding van bacterieën mee die dan gladde oppervlakken op de windturbine kunnen voortbrengen en hiermee een bedreiging kunnen zijn voor het onderhoudspersoneel.

Om de levensduur van de componenten en de veiligheid van het onderhoudspersoneel te vrijwaren dient men dus voor een efficiente vochtigheidscontrole systeem te kiezen.

De ideale oplossing : het plaatsen van Lechler druppelafschijders in windturbines

Efficiente Lechler druppelafscheiders zijn voorbestemd voor deze veeleisende toepassingen omdat ze de hoogste eisen beantwoorden en een plaats hebben in de moderne windturbines waar ze de downstream componenten beschermen in zowel onshore als offschore windturbines. Het hoogtepunt van Lechler's technologie is de effectieve verluchting en koeling van de generatoren door hun ventilatie. Bovendien zijn deze druppelafscheiders ontworpen voor gassen met hoge snelheid.

Gelieve de marketingcookies te accepteren om deze video te bekijken.
Onze video toont de functionaliteit van de druppelafscheider

De perfecte keuze : Lechler druppelafscheider voor een optimaal resultaat

Lechler druppelafscheiders zijn gemaakt uit RVS, aluminium en speciale polymeren om weerstand te kunnen bieden tegen lage temperaturen. Daar de windturbines blootgesteld zijn aan hoge windsnelheden en de geselecteerd materialen ervan bestendig zijn tegen vriestemperaturen zijn de Lechler waterafscheiders hiervoor bijzonder geschikt.

Lechler druppelafscheiders zijn ontworpen om de beste resultaten te leveren in de slechste weersomstandigheden en bij luchtverontreiniging. Hun laag gewicht en kleine afmetingen maakt ze bijzonder geschikt voor kleine ruimtes.

Voorbestemd voor effectieve ventilatie van generatoren

Lechler druppelafscheider LTV 300

Lechler druppelafscheider LTV 300

  • Gasdebiet : vertikaal
  • Eigenschappen :
    • Hoogste hydraulische afscheidingscapaciteit
    • Hoogste afscheidingsprestatie
    • Installaties met een hoek tot 45°
  • Materialen : PP, PVDF, PE, RVS, speciale materies
Technische details

Druppelafscheiders voor windkracht – we hebben betrouwbare ervaring. Vraag het ons !

Heeft u nog vragen omtrent druppelafscheiders in windturbines ? Of had u graag nog algemene informatie over druppelafscheiders gekregen ? Wees vrij ons te contacteren :