Bemesting op basis van behoeften stelt de oogst veilig en beschermt het milieu

Om ervoor te zorgen dat de gecultiveerde planten een goede start hebben in de komende groeifase, is het tijdig verstrekken van de benodigde voedingsstoffen aan het begin van de vegetatie aan de orde van de dag. De toepassing moet zo gelijkmatig en milieuvriendelijk mogelijk zijn. De boeren kunnen hiervoor de hogere draagkracht van de bevroren grond in het voorjaar gebruiken.

Needs based fertilization secures harvests and protects the environment

FD vloeibare meststof sproeiers worden met name gekenmerkt door hun extreem gelijkmatige zijdelingse verdeling, vergelijkbaar met een vlakke sproeimondstuk. Het gepatenteerde voorspuitprincipe resulteert in een extreem grove druppel toepassing met een extreem laag straalvermogen en een minimaal risico op bijtende brandwonden.

De gelijkmatige verdeling is zelfs bij veel wind economisch voordelig. In vergelijking met een kunstmeststrooier kan er zonder overdosering of onderdosering aan de rand van het veld worden gestrooid. Oogstverlies door hongerstroken kan eenvoudig en effectief worden voorkomen.

Professionele rapporten

Application of liquid fertilizer in a future oriented agriculture
Application of liquid fertilizer in a future oriented agricultureGuest comment from Lechler brochure "Application of liquid fertilizer – Recommendations, nozzles and accessories"Michael Fuchs, SKW, LF application research departmentNu lezen (pdf, 2 MB)