Begin goed met een op de behoefte afgestemde bemesting

Exact, gelijkmatig en nauwkeurig tot aan de rand van het veld. Dit moet de meststofverdeling zijn, zelfs bij grote werkbreedten en onder ongunstige windomstandigheden. Vloeibare bemesting is de juiste vorm van bemesting binnen het veld en langs de rand van het veld.

Start well with a need-oriented fertilization

De uniforme toepassing voorkomt een anders vaak waargenomen onderdosering langs de rand van het veld, zichtbaar als "hongerstrepen", waardoor er dus opbrengstverliezen ontstaan. Voordelen van vloeibare bemesting voor gewassen zijn de exacte toepassing op basis van behoefte, bijv. in kleinere doseringen en onmiddellijke beschikbaarheid in droge omstandigheden.

Er wordt voldaan aan een verbeterde nutriëntenefficiëntie en een verminderde impact op het milieu. Lechler biedt de juiste vloeibare bemestingstechnologie voor vroege tot late groeifasen in verschillende akkerbouwgewassen.

Profiteer van de bevroren grond in het vroege voorjaar vanwege het hogere draagvermogen. Voor de eerste bemesting zijn FD vloeibare meststof sproeiers de ideale toepassingstechniek. Het belangrijkste criterium is hun extreem gelijkmatige zijdelingse verdeling, die vergelijkbaar is met een bekende vlakke waaiersproeier. Hierdoor treedt er geen strepen in het gewas op. De gepatenteerde pre-atomiserende opening leidt tot een ultragrove druppelvorming met een extreem lage impact en een minimaal risico op verschroeiing van het blad. De hoge oppervlakte en de prestaties van de op het bedrijf beschikbare boomspuiten zijn economische voordelen.

Professionele rapporten

Application of liquid fertilizer in a future oriented agriculture
Application of liquid fertilizer in a future oriented agricultureGuest comment from Lechler brochure "Application of liquid fertilizer – Recommendations, nozzles and accessories"Michael Fuchs, SKW, LF application research departmentNu lezen (pdf, 2 MB)