Lucht Kwaliteit Controle Systemen:
Innovatieve oplossingen voor een trendy markt

Sinds vele jaren zijn er grote veranderingen gaande in de staalindustrie en daarom wordt de industrie voortdurend geconfronteerd met grote uitdagingen. Bij Lechler weten we veel over de staalindustrie dankzij onze uitgebreide
praktijkervaring. Dankzij deze kennis kunnen wij met onze nozzles en systeemoplossingen de juiste antwoorden geven op een breed scala van toepassingen.

Lechler sproeinozzles zijn al vele jaren een vast onderdeel van de verschillende staalproductieprocessen:

  • in de conventionele hoogoven route
  • in de vlamboog route
  • in het moderne directe reductieproces
  • in de walserijen

De nozzles en druppelvangers van Lechler leveren een cruciale bijdrage aan de gewenste kwaliteit, efficiënte productie en alsmede aan de milieunormen in alle processtappen.

Toepassingsgebieden van Lechler sproeinozzles in de staalindustrie

Lechler sproeinozzles worden in bijna alle stappen van de staalproductie gebruikt. Daarnaast ook in de upstream-processen zoals die in de petrochemische industrie en de waterstoftechnologie voor directe reductieprocessen.

Kies de juiste sproeinozzle

De beste resultaten bij het koelen en conditioneren van gassen worden alleen bereikt wanneer gedetailleerde kennis van de processpecifieke eisen beschikbaar zijn om te helpen bij de keuze van de sproeinozzle.

Onze portfolio omvat onder andere de volgende, sproeinozzles, sproeilansen en systemen. Wij geven u graag een uitgebreid advies waarbij wij rekening houden met uw huidige systemen en de gewenste toepassingen.

Spillback sproeinozzle

Spillback sproeinozzle – Verneveling zonder perslucht

De vloeistof wordt verneveld als een fijne holle kegel. Een uniforme en fijne vloeistofatomisatie wordt over het gehele regelbereik bereikt.

Terugloop-sproeilansen
VarioJet sproeinozzles

VarioJet sproeinozzles – Vloeistof-lucht sproeiers met laag luchtverbruik met een zeer grote sproeihoek

Door het innovatieve ontwerp van de sproeinozzle wordt een verneveling met een grote sproeihoek bereikt. Dit wordt gekenmerkt door een gelijkmatige verdeling van de vloeistof en een fijn druppelspectrum met een laag specifiek luchtverbruik.

VarioJet sproeilansen
Laval sproeinozzles

Laval sproeinozzles – Vloeistof-lucht sproeinozzle voor een breed druppelspectrum in speciale toepassingen

De grote (interne) doorlaat van de sproeinozzle maken ook de atomisatie van viskeuze of met vaste stoffen beladen vloeistoffen mogelijk.

Laval sproeilansen
Sproeinozzle lansen

Sproeinozzle lansen – Hoogste sproeinauwkeurigheid in het rookgaskanaal

Lechler sproeierlansen zorgen voor een optimale sproeiplaatsing en uitlijning in rookgaskanalen. De nozzles zelf zijn onderhoudsarm ontworpen en kunnen met minimale inspanning worden gereinigd of vervangen. Lechler Online Cleaning (LOC) helpt bij het reinigen van de sproeierlansen tegen lage kosten.

Sproeilansen en systemen voor gaskoeling
VarioCool en VarioClean gaskoel- en gasconditioningsystemen

VarioCool and VarioClean Gas Cooling/ Conditioning Systems – For a perfectly tailored solution

Ventiel-skids voor het regelen van waterdebieten en de vernevellucht, zijn individuele klantspecifieke oplossingen. Op basis van de eisen die worden gesteld, ontwerpen wij eerst een totaalconcept. Hierbij selecteren wij de beste componenten om een perfect op maat gesneden oplossing te creëren.

VarioCool gaskoelingssysteem

Contact

Heeft u vragen over onze sproeinozzles en systeemoplossingen? Neem dan gerust contact met ons op:

Bedrijfsafdeling Lucht Kwaliteit Controle Systemen (KLCS) – DruppelvangersTelefoon +49 (0)241 463751-40dropletseparator(at)lechler.de