Lechler bekroond als familiebewust bedrijf

Gezinsbewuste, levensfasegerichte bedrijven zijn aantrekkelijker dan ooit in de concurrentiestrijd om geschoolde arbeidskrachten en werknemers. De compatibiliteit van werk en gezin is een belangrijk thema voor de toekomst, dat ook de Lechler GmbH heeft opgepakt. Op 22 november 2016 is het nu bekroond met de familyNET award "Family-Conscious Company" voor gezinsvriendelijk personeelsmanagement.

 Lechler ausgezeichnet als Familienbewusstes Unternehmen

In het kader van het FamilyNET-project kennen het Ministerie van Financiën en Economie van Baden-Württemberg, de werkgevers van Baden-Württemberg en de Staatsgezinsraad van Baden-Württemberg de titel "Familiebewust bedrijf" toe aan geëngageerde bedrijven, waarmee ze een voorbeeld stellen voor meer gezinsvriendelijkheid. Tal van bedrijven uit de industrie, de dienstensector en de sociale economie namen deel aan het awardproces, dat de activiteiten van de onderneming evalueert op het gebied van leiderschapsvaardigheden en personeelsontwikkeling, plaats, tijd en organisatie van het werk, communicatie, voordelen in natura, diensten voor gezinnen, gezondheid en burgerbetrokkenheid.

De christelijke waarden en maatschappelijke betrokkenheid waren voor de oprichter van het bedrijf, Paul Lechler, al van groot belang. "Wij zijn een onderneming met traditie en een moderne en maatschappelijke oriëntatie", zegt bedrijfsleider Guido Kunzmann. "Menselijk belang voor onze medewerkers en het gezinsbewustzijn dat daarmee gepaard gaat, is vandaag de dag nog steeds belangrijk voor ons. Het wordt pretentieloos en overtuigend beleefd in het bedrijf door een verscheidenheid aan maatregelen voor een goede balans tussen werk en privéleven.

Naar overzicht