Lechler breidt assortiment sproeiers uit voor gewasbescherming en vloeibare meststoffen

Lechler heeft nieuwe producten toegevoegd aan een aantal van zijn sproeierseries op het gebied van landbouwsproeiers met drijfname-technologie. Boeren hebben nu nog meer mogelijkheden om gewasbeschermingsmiddelen en vloeibare meststoffen efficiënt toe te passen.

[Translate to Belgium - Dutch:] Erweitertes Lechler Düsenprogramm für Pflanzenschutz und Flüssigdüngung

De sproeierserie IDK 120 is uitgebreid met sproeimachines -08 en -10, waardoor de sproeisnelheid zelfs bij hogere rijsnelheden wordt verhoogd. Bovendien is de IDK 120-06 nu ook verkrijgbaar in een laagdrempelige keramische uitvoering, die met name geschikt is voor grotere landbouwbedrijven met een groot aantal hectaren.

De ID 120-serie is ook uitgebreid met maat -10, waardoor ook bij hogere rijsnelheden hogere leverhoeveelheden kunnen worden bereikt.

De standaardmondstuk ST 110, die nog steeds in veel exportlanden wordt gebruikt, is nu ook in het grotere formaat -025 verkrijgbaar en biedt daardoor een grotere keuze in hoeveelheid en rijsnelheid.

De nieuwe FS-sproeierserie rondt het Lechler-assortiment vloeibare meststofsproeiers af. Het bestaat uit een multi-oriëntatie sproeier met geoptimaliseerde dwarsverdeling die beter presteert dan concurrerende producten. De 7° spuitdoorbuiging die door de FS-sproeiers wordt bereikt, vermindert de straalkracht en beschermt het gewas, zelfs bij hoge toedieningssnelheden. De doseeropening van de FS-sproeier kan zonder gereedschap worden verwijderd, zodat deze in geval van vervuiling eenvoudig kan worden gereinigd. De tien beschikbare nozzles (015 tot 15) zijn gemaakt van POM en hebben allemaal een ISO-kleurcode. Voor de asymmetrische sproeivorming is een patent aangevraagd.

Het beproefde FD-assortiment van vloeibare meststof sproeiers is uitgebreid met sproeimachinematen -02, zodat vloeibare meststoffen in nog kleinere hoeveelheden kunnen worden toegediend.

Naar overzicht