Lechler Cleaner-serie voor de inwendige reiniging van containers en tanks

Van plantenbeschermingsbussen tot grote spuittanks - de Lechler Cleaner Serie biedt voor elke toepassing de optimale oplossing.

[Translate to Belgium - Dutch:] Lechler Cleaner Serie [Translate to Belgium - Dutch:] CanCleaner, ContiCleaner, WallCleaner (v.l.n.r.)

Na het vullen van gewasbeschermingsmiddelen in de inductiesluis van het gewasbeschermingsmiddel moet de bus met gewasbeschermingsmiddelen grondig en snel worden gereinigd. Met de CanCleaner worden de reinigingsprestaties bijna verdubbeld ten opzichte van de op de markt verkrijgbare spuitkoppen voor busreiniging. Vooral hardnekkig sediment op de bodem van de bus wordt door de smalle 35°-straal en de verhoogde volumestroom efficiënt verwijderd. Hierdoor wordt de vultijd van het bestrijdingsmiddel aanzienlijk verkort en is er meer tijd beschikbaar voor de toepassing.

De CanCleaner is een zelfdraaiende, op kogellagers gemonteerde, roterende reiniger met vlakke straalpijpen. In het totaal bestrijkt de twee zijdelingse en één naar boven gerichte platte straal het te reinigen oppervlak van de bus met 300°. Het aanbevolen drukbereik is 2 tot 3 bar. De CanCleaner is gemaakt van kunststof (POM) en is daardoor bestand tegen de gebruikelijke pesticiden en vloeibare meststoffen. Door de kleurcodering van de kap volgens de ISO-normering is de spuitdopmaat in één oogopslag te herkennen voor de gebruiker. De continue inwendige reiniging van de spuittank van gewasbeschermingsmiddelen is van groot belang. Steeds meer nieuwe werktuigen worden met deze reinigingsmethode af fabriek uitgerust. Ook het achteraf aanbrengen van bestaande gewasbeschermingsmiddelen is zinvol, omdat resten relatief snel en grondig uit de veldspuit worden verwijderd.

Het benodigde aantal inwendige reinigingssproeiers is afhankelijk van de vorm van de spuittank en de inwendige onderdelen zoals schotten in de tank. Hier is het belangrijk dat alle delen van de spuittank onder druk staan en er geen blinde vlekken ontstaan.

Met de ContiCleaner-serie biedt Lechler een serie sproeiers voor de continue inwendige reiniging van de spuittanks van gewasbeschermingsmiddelen. Voor het eerst zijn de interne reinigingssproeiers gemarkeerd en voorzien van een kleurcode volgens de ISO-norm. In totaal bestaat de serie uit vier maten 12, 25, 30 en 60, wat betekent dat volumestromen van 5, 10, 12 en 25 l/min kunnen worden bereikt bij een druk van 3 bar. De roterende reiniger heeft een glijlager en is zelfdraaiend. Verschillende thermoplastische fluoroplasten van de rotatie-reiniger en het verbindingsstuk zorgen voor een eenvoudige opstart. De ContiCleaner is bestand tegen chemicaliën en heeft een robuust ontwerp. De roterende reiniging wordt uitgevoerd met behulp van vlakstraalsproeiers. In totaal wordt een dekking van 360° in de spuittank bereikt. Lechler biedt het montagesysteem CleanerFix aan voor een eenvoudige montage van buitenaf. Er hoeft slechts één gat in de tank te worden geboord, daarna kan de sproeier eenvoudig van buitenaf worden gemonteerd. Ideaal ook voor het achteraf inbouwen van oudere toestellen - het is niet nodig om in de tank te reiken of er zelfs maar in te stappen.

De gebruiksvriendelijke WallCleaner verbetert de bescherming van de gebruiker bij het reinigen van de binnenkant van inductieluchtsluizen en voorkomt de vorming van resten. De wandoppervlakken van de invoersluis worden tot aan de rand volledig gereinigd. Door de roterende vloeistofstroom zorgt de WallCleaner voor voormenging en klontvrije inductie van poedervormige gewasbeschermingsmiddelen zodra deze worden aangezogen.
 

Naar overzicht