XactClean HP 2 – Nieuwe roterende reinigingssproeier blinkt uit in efficiëntie en hygiëne

Traditie ontmoet innovatie. Met de XactClean HP 2 is het Lechler portfolio voor tankreinigingssproeiers klaar voor de toekomst: De verdere ontwikkeling van de beproefde roterende sproeier XactClean HP is namelijk nog efficiënter en voldoet nog beter aan de hygiëne-eisen.

Sproeipatroon van de Lechler XactClean HP 2

Met de lancering van de XactClean HP in 2015 had Lechler de tijd mee: Met dit type reinigingssproeier dichtte Lechler de kloof tussen kostenefficiënte (maar minder efficiënte) spuitkogels of surge cleaners en kostenintensieve (maar zeer efficiënte) high impact tankreinigingsmachines. Sindsdien is een krachtige en efficiënte reiniging mogelijk tegen een aantrekkelijke prijs.

Ondertussen heeft dit concept zich met succes bewezen in duizenden toepassingen. Acht jaar later lanceert Lechler nu zijn geoptimaliseerde opvolger, de XactClean HP 2.

De "nieuwe" overtuigt niet alleen met zijn reinigingsefficiëntie, maar biedt ook extra voordelen op het gebied van hygiëne.

Inzichten: Wat de nieuwe XactClean HP 2 biedt

Ontwerp met meerdere voordelen: De geoptimaliseerde roterende reinigingssproeier XactClean HP 2, serie 5S6/5S7Ontwerp met meerdere voordelen: De geoptimaliseerde roterende reinigingssproeier XactClean HP 2, serie 5S6/5S7

Belangrijkste kenmerken van de nieuwe XactClean HP 2

  • Krachtige sproeier met vlakke straal
  • Hygiënisch ontwerp zonder blootliggende schroefdraad
  • Compatibel met Lechler HygienicFit
  • Geschikt voor sterilisatieprocessen (gebruik met stoom)
  • Bedrijfstemperatuur tot max. 150 °C
  • Gecontroleerde langzame rotatie
  • Hoge corrosiebestendigheid
  • Standaard hoge oppervlaktekwaliteit
  • Voldoet aan FDA & EC 1935/2004
  • ATEX-gecertificeerde versie beschikbaar

Belangrijke feiten XactClean HP 2

Functionele eigenschappen

De roterende reinigingssproeiers van de XactClean HP 2 serie vallen onder reinigingsefficiëntieklasse 4 en zijn speciaal ontworpen om vervuiling in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie en in de chemische en farmaceutische industrie effectief te verwijderen.

De sleutel tot de uitstekende prestaties van de XactClean HP 2 ligt in de tandwielaangedreven sproeikop, die wordt aangedreven door de reinigingsvloeistof. Onze gepatenteerde en hygiënische open tandwieloverbrenging zorgt niet alleen voor een optimale rotatiesnelheid, maar genereert ook voldoende koppel voor een betrouwbare werking.

De XactClean HP 2 bereikt zijn maximale efficiëntie met kleine tot middelgrote tanks en lage drukken. Door het gebruik van hoogwaardige materialen kan de sproeier werken bij temperaturen tot 150 °C en is hij dus ook geschikt voor gebruik met stoom. Daarom kunnen met deze roterende sproeier niet alleen CIP-processen (Cleaning in Place) maar ook SIP-processen (Sterilization in Place) worden uitgevoerd.

»De XactClean HP 2 vertegenwoordigt onze voortdurende innovatie en toewijding aan kwaliteit. Het biedt verbeterde reinigingsprestaties, hogere hygiënenormen en maakt nu ook stoombediening mogelijk om aan uw behoeften te voldoen.«Philipp GaußProductontwikkeling, Lechler GmbH

XactClean HP 2 in actie

Gelieve de marketingcookies te accepteren om deze video te bekijken.
Onze video demonstreert de werking van de roterende sproeier "XactClean HP 2", serie 5S6/5S7.

HygienicFit – De perfecte match voor Lechler tankreinigingssproeiers

Lechler HygienicFit adapter

Onze "Perfect Match" voor tankreinigingssproeiers: de HygienicFit adapter. Deze is speciaal ontwikkeld voor de hygiënische aansluiting van Lechler tankreinigingssproeiers. De adapter wordt rechtstreeks op de toevoerleiding gelast, zodat de roterende sproeikoppen en de adapter een schone eenheid vormen.

Meer informatie

Laten we praten over uw tankreinigingsprojecten!

Hebt u vragen over onze roterende sproeikoppen? Of wilt u algemene informatie over tankreinigingssproeiers? Neem dan gerust contact met ons op:

Contact opnemen

Lechler SA/NV, BelgiëTelefoon +32 10 225022Telefax +32 10 243901info(at)lechler.be